Dispuut DionySos

Dispuut van het Utrechts Mechanisch Technologisch Corps

Bacchus ... Dionysus ... God van de wijn, het drankgelag en de orgieën.
Reeds toen wisten de griekse goden dat anno nu iets groots gaande zou zijn ...
DionySos geeft deze oude goden een nieuw gestalte.

Register to read more...

De eerste tekenen van het nieuwe dispuut binnen het U.M.T.C. werden op 9 oktober 1989 geformaliseerd. Nadat vrij snel duidelijk werd dat de oprichters op dezelfde gedachtenlijn zaten, werden de aanstaande dispuutsgenoten aangeschreven door onze eerste grote bek:

Dit dispuut, dat keihard beter zal zijn dan Palmarias, een grotere bek zal hebben dan Coronax en nog beestachtiger zal zijn dan Raggus, ... Inderdaad, dit is een illuster gezelschap, bestaande uit personen die reeds nu bekend c.q. berucht zijn in de gelederen van het U.M.T.C.

Register to read more...

... Iets waar de kwantiteit en de kwaliteit van de door ons georganiseerde activiteiten behoorlijk debet aan zijn. Voor de buitenwacht is de Koninginnetocht intussen een klassieker geworden. Sinds 29 april 1992 wordt door DionySos een meerdaagse platbodemtocht door het Utrechtse en Hollandse ondernomen om in onze hoofdstad de viering van de verjaardag van onze prinses Juliana bij te wonen.

De laatste jaren gebeurt dat op een schuit die eigendom van een aantal van onze leden is, M.S. de Twatkluiver. Met voldoende PK's, LB's, SR's en VVV's aan boord om er drie memorabele dagen van te maken, ieder jaar weer.

Register to read more...

Even een verhaaltje uit het archief gelicht: zo te zien een combinatie van OSSE-KOPER- en HOEZEN-taal.

Register to read more...